Nyílt óra Manchesterben: középpontban a hungarikumok

/ Rakitai Réka /
rakitai.reka képe
Március 15-i tematikus napja alkalmából ingyenes nyílt órát szervezett a manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskola tanári kara, ahová minden új érdeklődőt is szeretettel vártak.
Képek a foglalkozásrólMozgókép a táncházról

A foglalkozás során a résztvevők találkozhattak számtalan egyedi magyar tárggyal és fogalommal: voltak, amelyeket korábbi tapasztalataik alapján ismerhettek, illetve sok olyan hungarikum is említésre került, amelyek az újdonság erejével hatottak rájuk. Egy átfogó, hungarikumokat felsoroló videofilm megtekintését követően magyar különlegességek garmadája várta a diákokat felfedezésre, megvizsgálásra, esetleg kóstolásra. Csoportokba rendeződve ki-ki kedve szerint bemutathatott egy-egy híres hungarikumot, némi leírás segítségével. A cél az volt, hogy rövid, egyperces imázsfilmek, reklámok készüljenek a magyar remekekből. Mulatságos, frappáns hirdetések kerültek bemutatásra, amelyek sokunk számára emlékezetesek maradnak.

A nyílt óra zárásaként egy nagy kört alkotva táncra perdült mindenki. Szellemi és kulturális örökségünk egyik hungarikumát ismerhették meg a gyakorlatban a gyerekek: a táncház módszerét. Csillogó szemmel mondtak köszönetet az ezúttal is a vidám, izgalmakkal teli tanítási alkalomért.