ferko.zoltan

2019.04.22.
Zürichi Magyar Egyesület
Egy korábbi Petőfi-, mostani Kőrösi-ösztöndíjas számára kevés nagyobb eredmény létezik annál, mint több országhatáron átívelő összefogás keretében hidat építeni a nyugati diaszpóra magyarsága és a külhoni szórványmagyarság között.
2019.04.14.
Gyermekfelvonulás Zürichben
Az első látásra nehezen kiolvasható és még nehezebben kiejthető nevű tavaszköszöntő ünnepség jellegzetes svájci, de még inkább zürichi esemény.
2019.04.07.
Sikeres magyarok Svájcban
Megkérdeztük négy, hosszabb ideje Svájcban élő sikeres honfitársunkat, milyennek látják az itteni életet, mit éreznek a legfőbb különbségnek a magyarországi mindennapokhoz képest és mik az elképzeléseik a hazai feltételek további javításáról.
2019.03.24.
Holcmány
A Zürich melletti Kappel am Albis kolostorkápolnájának konferenciaközpontjában is bemutatott kiállítást, amely az erdélyi szász erődtemplomok egyedülálló kulturális és civilizációs örökségének állít emléket, a kelet-európai németek müncheni...
2019.03.17.
A fa motívum
A zürichi és környékbeli magyar közösség lelkes tagjának számító Farkas Miron Orsolya festőművész kiállításának megnyitóján jártunk a Zürich melletti történelmi kisváros, a több mint 1100 éves múlttal büszkélkedő Volketswil közösségi központjában.
2019.03.10.
Dr. Michna Krisztina lelkipásztor és Varga Péter plébános
Mivel március 15-e Svájcban munkanap, az ünnepség időpontja idén március 10-re esett. A szintén ezen a napon tartott, az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal ugyancsak összefüggő székely szabadság napja véletlen aktualitást adott a zürichi...
2019.02.11.
Pataky Attila és hálás közönsége
A kora őszi Svájci Magyar Ház Nap mellett hagyományosan ez a rendezvény vonzza a legtöbb résztvevőt a Zürichben és környékén élő szép számú magyarság köréből.
2019.01.21.
A legújabb formáció
„Szeretnél mozogni? Magyar társaságban lenni? Érdekel a magyar néptánc? Esetleg már táncoltál is korábban? Szuper! Jó helyen jársz!” - csalogatja az érdeklődőket honlapján az zürichi Óperenciás Néptáncegyüttes.
2018.12.17.
A cserkészek
Advent harmadik vasárnapján délután ismét magyar szótól volt hangos a zürichi Magyar Missziónak is helyet adó Bruder Klaus plébániatemplom nagyterme.
2018.12.07.
Magyar iskola Zürichben
Minden szombat délelőtt kilenc órától délután egyig a Magyar Misszió épületében

Oldalak