Hitoktatás az ottawai St. Elizabeth templomban

/ Nagy Máté Teó /
nagy.mate.teo képe
A helyi magyar gyerekek bevonásával 2022. novemberében elindult a hittanoktatás Ottawában.

 

Az Ottawai Katolikus Közösségben régóta nehézséget jelentett a fiatalok hiánya, ezért az októberi tanácskozáson megszületett az elhatározás, hogy a gyerekeket is meg szeretnénk szólítani. Ezt célozta meg számukra a hitoktatás bevezetése, aminek kezdő dátumát november utolsó vasárnapjára tűzte ki a Katolikus Közösség. A foglalkozások a szentmise alatt zajlanak, így az elképzelések szerint a szülők is részei lesznek a gyülekezet életének.

Az első óra témája advent első vasárnapján mi más is lehetne, mint maga az advent és a karácsony jelentősége. Manapság a gyerekek számára gyakran az advent és a karácsony sem feltétlenül jelent többet a fényfüzéreknél és az ajándéközönnél, elsősorban ezen szerettem volna változtatni. A résztvevők 4-11 éves korú gyerekek voltak, így egy mesés magyarázatot és beszélgetést követően adventi koszorút készítettek, amin minden vasárnap egy-egy gyertyát gyújtanak majd meg.

Remélhetőleg ez a kezdeményezés új színt hoz a Katolikus Közösség életébe, és idővel még több gyermek csatlakozik a vasárnapi hittanos csoportba.