Márton Áronról emlékeztünk meg a londoni magyar katolikus közösséggel

/ André Katalin /
andre.katalin képe
Márton Áron mint ember, pap és püspök egyaránt nagyszerű volt. Erős hitével és tartásával méltán lehet példaképünk nekünk, magyaroknak, attól függetlenül, hogy hol lakunk a világban.
Szentmise a londoni Szent István HázbanGyertyagyújtásElőadás előttElőadás

A londoni magyar római katolikus közösség két éve tartotta a Márton Áron emlékévet, püspökké szentelésének 75. évfordulója alkalmából.  Az év során minden szentmisén elhangzott a boldoggá avatásáért szóló ima, illetve meghívott előadók, úgymint Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, és Dr. Kovács Gergely atya, Márton Áron posztulátora tájékoztatták a helyi egyházközösséget az egykori erdélyi püspök boldoggá avatási peréről.

A londoni Szent István házban október 2-án tartott szentmisén ismét jeles püspökünkre, Márton Áronra emlékeztünk halálának évfordulója, és gyulafehérvári újratemetése alkalmából. A szentmisén ismét elhangzott az érte szóló imádság, majd a közös ebéd végeztével kezdetét vette az Ifjúsági teremben a Márton Áronról szóló előadás. Végezetül filmklubot tartottunk, amelyen a Márton Áron boldoggá avatási peréről szóló dokumentumfilmet vetítettük le. A filmet néma csöndben néztük, a vetítést követő beszélgetés, amelyet az angliai magyarokat szolgáló Csicsó János atya moderált már annál beszédesebbre sikerült. Mivel az eseményen nagy számban vettek részt Erdélyből elszármazott magyarok, sokan személyes élménnyel, történetekkel adtak hozzá a beszélgetéshez.

​A fényképeket készítette: Kása Bíborka