Szüreti Bál Torontóban

/ Bartha Zsófia /
bartha.zsofia képe
Idén a a Szüreti Bál szeptember 17-én került megrendezésre a Kanadai Magyar Kultúrközpontban (Magyar Ház) melynek főszervezője Boda-Lázár Judith volt, aki segítségéül tudta a vezetőséget is, Dr. Fecső Andrást, Kacsó Erikát, Szöllősi Attilát és Komaromy Andrewt. A 250 fős őszi hangulatú, csodálatos színkavalkádban úszó rendezvényen a hangulatot a Fesztivál zenekar alapozta meg, míg Konnyű Norbert és csapata finom fogásaival felhelyezte az i-re a pontot. Ismét méltó helyre került az Árpád teremben a korona és a falakat díszítő képek is, melyet örömmel fogadott a vendégsereg.
szureti1szureti2szureti3szureti4

A bálon szilágysági táncokkal bűvölte közönségét a Kodály Táncegyüttes, de ugyanolyan tisztelettel, fej lehajtva hallgatta Borbély Sándort, a Szent Tamás anglikán templom lelkészét, aki az asztali áldást mondta el.

Köreinkben üdvözölhettük Berényi Jánost és Kiss Ritát a főkonzulátusról, Verestóy Attilát az Orbán Balázs Társaság Elnökét, Szöllősi Gyulát a Bácskai Klub Elnökét, Antal Jánost a Vadász Klub Elnökét, Bánhegyi Zoltánt a Székely Magyar Kanadai Egyesület Elnökét, az Evangélikus és Református egyesült egyház tiszteletesét, Csikász Lászlót és Komaromy Andrewt, aki a Kodály Táncegyüttes Elnöke.

Ezen az estén mutatkoztunk be mint az ez évi Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai:  Bánfalvi Laura, aki Balla Sándor és a Magyar Élet munkásságát hivatott legjobb tudása szerint segíteni, valamint jómagam, kivel a Magyar Ház eseményein találkozhatnak Boda-Lázár Judith mentorsága alatt, valamint a próbateremben nevelek ritmust, dallamot és tartást a kanadai magyar néptáncos ifjakba és kevésbé ifjakba, ahol Komaromy Andrew felügyel szakmai szemmel.

A Bál előkészületeiben ezúttal is nagy segítséggel voltak a Magyar Ház Nyugdíjas Klubjának tagjai, Illetve önkéntesi munkát végző "barátai": Verestóy Carmen, Péterdy Andrea, Koszó Misi, Ambrus Tamás és Hajni.

Munkájukat ezúton is köszönjük!