Magyar ételek Jaraguá do Sul 142. születésnapján

/ Tarcsa Kitti /
tarcsa.kitti képe
Július 25-én ünnepelte a város a 142. születésnapját. Minden évben megrendezik ezt a különleges eseményt a városban..
ElőkészületekCsoportképElső érdeklődőRétes

Az esős idő miatt sajnos idén elmaradt a hagyományos város körüli felvonulás, de ez sem rontotta el a hangulatot. Több ezren jöttek el ünnepelni. A koncertek délután három órakor kezdődtek. Elsőként a helyi iskolák kórusai léptek fel, majd ez után jött a nap talán legjobban várt része: a 142 kilós születésnapi torta felvágása. Úgy tűnt, mintha senki nem akarna lemaradni erről a tortáról az egész városból. Már egy órával a torta felvágása előtt elkezdtek sorakozni az emberek. Az első szeleteket Antídio Aleixo Lunelli, a város polgármestere osztotta ki az ünnepi beszéde után.

A tortán kívül természetesen az eseményre látogatókat egész nap szeretettel várták ételeikkel a különböző nemzetiségek, például a lengyelek és az olaszok.

Az ünnepség keretén belül pedig nekünk is lehetőségünk volt egy kis ízelítőt adni a magyar konyhából. Rétest és palacsintát kínáltunk az érdeklődőknek. Az ételeknek hatalmas sikerük volt: délután háromtól este tízig folyamatosan álltak sorban az emberek. A legnépszerűbb talán a húsos palacsinta volt, de minden nagyon jól fogyott. Minden tál étel mellé járt egy mosoly és a magyarul elhangzó „Jó étvágyat kívánunk!”. A nap végén ugyan nagyon fáradtak voltunk, de jó érzéssel pakoltunk össze, hiszen végül mi árultunk a legtovább aznap.