Júliusi pezsgés Christchurchben

/ Kemény Zalán /
kemeny.zalan képe
Az új-zélandi télben lefagyott volna a kezünk, de égett alatta a munka. Nemcsak a Magyar Klub vezetősége újult meg, de megújul a Klub víziója, küldetésnyilatkozata, belépési nyilatkozata és a programterve is. Kialakult a kiszámítható heti programterv, amit havi két nagyobb hétvégi eseménnyel fejelünk meg.
Feltámadó magyar futballGulyás előkészületek a klubbanJó lesz már a gulyásSátoros ünep készül

A programokat illetően kialakult egyfajta heti rutin, valamint megszaporítjuk az egész közösségre vonatkozó főprogramokat.

A heti rutinba bekerültek a magyar nyelv tanítás, az ifjabb generáció a gyerekprogramokon szívja magába, míg az idősebb generáció komolyabb nyelvleckéket vesz, nyelvtant, hasznos mondatokat és szavakat tanul. Ha kell, a lakását magyar nyelvű post it címkékkel árasztja el.

Szintén heti program a közös ének-zene. Főleg gyerekdalokkal és népdalokkal foglalkozunk, de a nap előrehaladtával megjelennek a könnyűzenei és bluesosabb dallamok is. Van, aki énekel, van, aki a zongorát bűvöli, van, aki bármit elciterázik, van, aki gitározik és van, aki a taktust csörgeti a rizses dobozzal, lényeg, hogy hang legyen és jókedv!

 

Hétvégén főleg a Klubházban tartjuk a programokat, bízva, hogy sikerül felfűteni a nagy belmagasságú épületet. Ha nem, akkor mozgással termeljük a hőt.

A júliusi főprogram a téli gulyásfőző rendezvény volt a Klubhoz és a tengerparthoz közeli Rawhiti Parkban. Sikerült egy kissé szeles, de szép napos vasárnapot kiválasztani, ahol néhány önkéntes család vállalta a kukta szerepét. A 40 fős közönség számára három bográcsnyi gulyás készült, egy a vegetáriusoknak, kettő a húsevőknek. Az eseményen látogatást tett a volt wellingtoni tiszteletbeli konzul, Szentirmay Klára is, aki tavaly mentorálta a KCSP wellingtoni ösztöndíjasait.

Augusztusra is sok jó programmal készülünk, lesz batyusbál, teadélután, önkéntes közösségi faültetés és az Augusztus 20-i ünnepségünkre szeretettel várjuk az új wellingtoni konzult, Simon Tünde Asszonyt is.