BÚÉK Chesterből!

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
Szilveszter: óév és újév egyben! Nagy mulatságot szerveztünk erre a nem mindennapi éjszakára Chesterben. Ragyogtak a fények, dübörgött a zene.
Chester, szilveszter, gyerekekChester, szilveszter, lufikChester, szilveszter, táncChester, szilveszter

Feldíszítettük a termet közel 150 színes lufival, megterítettük a vendégasztalt, s vártuk az érkezőket Chesterből és Manchesterből is. Az este beszélgetésekkel, evéssel-ivással kezdődött. A gyerekeknek kialakított játszószobában rajzolás, vágás-ragasztás és társasozás folyt. Aztán hangosabbra váltott a zene, s elkezdődött az óév táncpartyja: retró családi szórakozás.

Hangosan énekeltük a magyar számok szövegeit. Aztán Kádár Ferenc popping táncbemutatójában gyönyörködhettünk, majd karaoke percek következtek a legismertebb magyar retró számokkal.

Pihenésként csapatokba rendeződtek a szilveszterezők, és egy rövid képösszeállításban nézhették meg a szilveszterrel kapcsolatos legfontosabb hagyományokat, ismereteket és szokásokat. Ezzel azonban nem volt vége a vetítésnek: ezután egy 13+1 kérdésből álló kvízben adhattak számot frissen szerzett ismereteikről. Bizony jól figyelt mindenki! Nagyon szoros volt a verseny: végül két csapat is hibátlanul teljesített!

A díjátadás után folytatódott a tánc és karaoke. Az éjfél köszöntése nálunk háromszor is megtörtént: először az erdélyi, majd a magyarországi, s végül az angol idő szerint.

Kora hajnalig tartott a mulatozás. A gyerekek is nagyszerűen bírták, különösen, mikor a rengeteg lufit tartó hálót leengedtük, s kedvükre pukkantgathatták ki azokat. Ez volt a mi hagyományőrző zajkeltésünk, vagy más szóval: ártalmatlan petárdázásunk...

A pakolás, takarítás után mindannyian fáradtan, de bízva a „boldog új évet" köszöntés valóságteremtő erejében, elbúcsúztunk, s hazaindultunk pihenni!

BÚÉK Chesterből!