Szezonnyitó Folkkocsma Mainzban

/ Karakas Zoltán /
karakas.zoltan.zsolt képe
Már a hatodik évét "tapossa" a mainzi Folkkocsma. Azóta minden évben négyszer találkoznak a Németországban élő, de igazából az egész világból ide sereglő, a magyar népzenét, táncokat szerető magyar és nem magyar fiatalok, idősek egyaránt.
..ezt továbbra sem értem, mit jelent....ezt továbbra sem értem, mit jelent....ezt továbbra sem értem, mit jelent..

2016. szeptember 3-án ebben az évben harmadik alkalommal, változatlan lelkesedéssel szervezték meg a mainz-i Folkkocsmát az alapítók, Lovász Tibor és Melkó Balázs. A hónap ezen első szombatján olyan kellemes nyári idő volt, hogy a helyszínt adó főiskola kerthelyiségében mulatott a vendégsereg.

A helyi mainziak mellett jöttek a frankfurti Rezeda táncosai, de Münchenből, Stuttgartból is, a prímás pedig egyenesen Svájcból. Somogyi ugrósokkal indult az este Karakas Zoltán ösztöndíjas dudálásával együtt, aztán szép lassan átvették a vezetést az erdélyi táncok. A szervezők és a résztvevők is elégedetten summázták az est "hangulati mutatóját", abban pedig egyetértettek, hogy legközelebb több időt kell hagyni a nyári szünet kifutásának, hiszen sokan még a szabadságukat élvezték ezen a hétvégén.

Frankfurtban az iskolával együtt elindultak a néptánckörök próbái, gyerek -, felnőtt táncházak, fellépések lesznek, tánctanítási hétvégékre, tanfolyamokra várják az érdeklődőket, folytatódik a népi furulya oktatása, és természetesen készülünk december 3-ra, amikor is megint találkozunk a manzi Folkkocsmában!