Farsangi mulatság a Bécsi Magyar Iskolában

/ Dancsa Anita /
dancsa.anita képe
2017. február 25-én a Bécsi Magyar Iskola, az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének iskolája farsangi mulatságot szervezett.
Farsangi mulatság a Bécsi Magyar IskolábanFarsangi mulatság a Bécsi Magyar IskolábanFarsangi mulatság a Bécsi Magyar IskolábanFarsangi mulatság a Bécsi Magyar Iskolában

A Bécsi Magyar Iskola 2016/17-es tanévére tervezett tematikus programjainak újabb állomása volt a farsangi mulatság, amelyen az iskolába járó gyermekek mellett a szülők is aktív közreműködői voltak az eseménynek. Nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is, a pedagógusok is jelmezben búcsúztatták el a telet.

A BMI közössége sokféle lehetőséget készített elő a gyermekek számára, akik nemcsak kézügyességüket tehették próbára, de egyszerre élvezhették a játékos feladatokat, programokat. A farsangi mulatság keretén belül, a kézműves foglalkozásokon különböző technikák segítségével maszkokat, álarcokat készíthettek, játékos feladatok, a farsang témájában elkészített puzzle-k, memória játékok színesítették a programot.

 

A farsangi mulatságra érkezett gyermekek jelmezversenyen vehettek részt. A számos hercegnő mellett az indián törzsfőnök lánya, a tűzoltó, a sárkánylovas, a rendőr, Másenyka és a medvebocs, a vámpír, Pallasz Athéné, a hattyú, a bohóc, a katicabogár, a balerina, a madárijesztő és a tök, a tigris, a varázsló, az orvosi asszisztens, a kacsa, a kalóz is tiszteletét tette az eseményen. A kreatív maskarák közül a résztvevők közösen, szavazással döntötték el melyik jelmez volt a legjobb, legötletesebb.

A rendezvény legizgalmasabb eseménye a fánkevőverseny volt. Kicsik és nagyok együtt állták körbe hátratett kézzel az asztalokat és élvezettel estek neki a lekváros fánkoknak. A lekvártól és a porcukortól maszatos gyerekek mellett a mobiltelefonnal felvételt készítő szülők együtt izgulták végig a próbatételt.

A maszkabálon az 1999-ben alakult bécsi Napraforgók néptáncegyüttes két táncosa biztosította talpalávalót. A gyerek és szülők bevonásával táncházzá alakította át a rendezvényt.

Hogyan sikerült a farsangi mulatság? „Ez fantasztikus volt!” – ezzel mondattal, érzéssel búcsúztak el a gyerekek és szülők egymástól és a Bécsi Magyar Iskola pedagógusaitól.