albertne.joob.emese

2023.06.17.
Évadzáró táncház a Helsinki Liszt Intézetben
Az évadzáró táncház rendezvényen zsúfolásig megtelt a Helsinki Liszt Intézet galéria terme. Dunántúli ugrós táncok, moldvai körtáncok, gyimesi héjszák, közös éneklés és koccintással zártuk az évadot.
2023.06.16.
"Úgymint szeleknek zúgása.."
"Úgy, mint szeleknek zúgása...", ez a pünkösdi ének volt a mottója az idei kirándulásnak, ahol a bottal való járással, a nordic walking-gal ismerkedtünk meg túravezetőnk segítségével.
2023.06.16.
Költészet-napi versmondó délután
A sokat említett és csodált finn oktatási rendszerben cseperedő magyar gyerekek egy dolgot biztos nem itt tanulnak meg: a versek és versmondás szépségét, szeretetét. Ez mind a magyar tanárok munkáit dicséri. Ennek lehettünk tanúi a versmondó...
2023.04.24.
 Muzsikás Együttes Finnországban
Finnországban adott koncertet az 50 éves Muzsikás Együttes. A teltházas rendezvényt követően táncházzal ünnepelt a finnországi magyarság, és a magyar népzenéért rajongó finn közönség.
2023.04.20.
Fagyos húsvét napja Helsinkiben
A Finnországi Magyarok Egyesülete közös locsoló délutánt szervezett húsvét másnapján a Helsinki és környékén élő magyaroknak.
2023.04.18.
Albertné Joób Emese, Veres Zoltán, Albert János, Bella Bettina
A tallini Liszt Intézet meghívására farsangi táncházat szerveztünk, Kőrösi Csoma Sándor program, és Erasmus ösztöndíjas munkája összehangolásával.
2023.02.01.
Kapuvári verbunk tanítása Helsinkiben
Egy Erasmus-ösztöndíjas hallgató tanít januártól Rábaközi táncokat a Helsinkiben hetente megrendezésre kerülő táncházban.
2023.02.01.
Decemberi nappali fények Finnországban
Vajon hány versszakát tudjuk dalolni legismertebb karácsonyi énekünknek? Mi a kiskarácsony? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a magyarórán, a játszó alkalmakon és az Esti dalolókon decemberben, karácsony havában a finnországi magyar...