Visszatérés a Niagara-félszigetre

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
Mindig nehéz elbúcsúzni és az ember szeméből kicsordul egy könnycsepp, amikor a reptéri kifutópályára fordul az Air Canada torontói járatával. Au revoir! Majd a következő pillanatban már a visszatérés a cél, Niagara Fallsra és Wellandra, ahol a következő kilenc hónapban ösztöndíjamat töltöm majd.
A Szőke családdalSzőke János elnök úr és Miskei plébános úrralWellandi Magyarok Nagyasszonya PlébániaNiagara Fallson az  Árpád ház

Szerencsés vagyok és köszönöm a lehetőséget, hogy már második alkalommal a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa lehetek. Kiemelt tisztelettel köszönöm, hogy a Niagara Falls-i Árpád házban a Szőke családnál és a Wellandi Magyarok Nagyasszonya Plébánián Miskei László Plébános úrnál tölthetem a következő időszakot. Nagy öröm, hogy családtagként kezelnek és nagy szeretettel figyel rám a mentorom, Szőke Maggie, családja, az önkéntesek, illetve Miskei Atya és a plébánián dolgozók is.

Megérkezésemet követően már el is kezdtük a következő időszak programjainak az előkészítését, szervezését. Véleményem szerint ez a második időszak sokkal könnyebb lesz, mert már jobban ismerem mentorom, Maggie gondolatait, mit hogyan szeretne és így jobban tudom támogatni, hogy magyarságmegtartó önfeledt munkáját tovább folytathassa személyzettel és az önkéntesekkel együtt.

Két csodálatra méltó szervezetnél tevékenykedem, az egyik az Árpád ház, ahol már 1978 óta, a másik a Wellandi Magyarok Nagyasszonya plébánia, ahol több mint 90 éve azon fáradoznak, hogy megtartsák hagyományaikat, nemzeti identitásukat és vallásukat az itt élő magyarok.

Igyekszem alázatos munkával támogatni a helyi magyarságot, és küldetésemnek tekintem a közösség kulturális, lelki-szellemi megerősítését.

Mindezt személyes beszélgetésekben, a közösségi alkalmakon való aktív részvételben, a lelkigyakorlatok, kulturális programok szervezésében, közösségi média kommunikációban szeretném megvalósítani.