„Vége van a nyárnak, hűvős szelek járnak..”

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Avagy az ősz első játszóháza a denveri Magyar Közösségben. Kézművessel, mesével, énekkel, mondókával, népi játékokkal várja évek óta a kisebb gyermekeket ez a játszóház. Így folytattuk tehát, szeptember 21-én délután ezt a remek szokást!
Kézműves foglalkozásElkészült remekművekA készülő mesekönyv

„…nagy bánata van a cinegemadárnak.” De szerencsére csak neki, mert a gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel érkeztek, csak úgy, mint én, az ősz első gyerekprogramjára, melyet az Arapahoe Könyvtárban tartottunk Denverben.

Móra Ferenc Cinege cipője című verse köszöntötte a gyerekeket, és meghallgattuk a megzenésített változatot is, remélve, hogy könnyebben beférkőzik a magyar fiatalok fejébe! Sőt, megnéztük, vajon hogyan néz ki a vers által említett bölömbika madár, hisz olyat még egyikünk sem látott. Az őszi táj és természet témaköré építkezve, madarakat és pillangót hajtogattunk, majd egy ágra felfűztük őket, hogy otthonosan érezzék magukat a gyerekek szobájában!

A közönség tátott szájjal figyelte az összes lépést, és ügyesen, nagy lendülettel csinosította a készülő remekműveket!

Minden alkalommal egy-egy mese, vers, mondóka fogja várni a gyerekeket, melyet egy általam kézzel készített mesekönyvbe gyűjtünk össze és gyermekek otthon készült rajzaival, színezéseivel fogunk illusztrálni, hogy interaktív módon bevonjam őket is a programba és készülődésbe! Az ötlet nagyon tetszett nekik, remélem, hogy év végén, majd nagy örömmel és visszaemlékezéssel fogjuk lapozgatni a szinte emlékkönyvként funkcionáló könyvecskét.

Egyelőre még szinte csupasz az első oldal, de ígérem, hamarosan színes oldalakat mutatok majd!

Reméljük kéthetente sikerül összegyűlnünk, hogy újabb másfél órás délutánt töltsünk el együtt! Én nagyon várom a folytatást, remélem a gyerekek is!