Valentin bál Niagara Fallson

ízek, szívek, szerelmek

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
A Niagara félszigeten jól mulatott a hétvégén a fiatalság és az idősebb korosztály is egyaránt. Kíváló ételekkel és hangulatos zenével vártuk az érkező vendégeket.
Díszvendégek a Valentin bálonValentin bál asztal dekorKCSP ösztöndíjasok a Valentin bálonNyitóbeszéd

Már napokkal előtte elkezdtük a felkészülést, a terem berendezését, dekoráció elkészítését és az ételek főzését. Az szép dolog, hogy a vezetőség és az önkéntes segítők karöltve együtt dolgoznak, közös erővel haladva a minőségi vendéglátás felé. Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek a közegnek.

 Az idei mulatságra a nagy érdeklődés miatt ezúttal is csak előjegyzéssel lehetett bejutni, és így is kétszáz feletti résztvevő gyűlt össze. A közösségi felületen történő kommunikációnak köszönhetően Burlingtonból, Torontóból és még Londonból is voltak vedégeink.

Szépen időben megérkeztek a vendégek, hála az égnek, az időjárás is megfelelően alakult, a jeges, havas, hideg napok után. Nagyon szép volt, hogy az érkezés alatt Konopka Cinthya romantikus hegedűjátékával fogadta a vendégeket.

A köszöntő beszédem után Miskei atya elmondta az asztali áldást és már kezdődhetett is a finom lakoma.

Nagy örömömünkre szolgált, hogy ellátogatott hozzánk Dr. Laky-Takács Péter Attila konzul, magyar közösségekért felelős diplomata a torontói magyar konzulátusról, illetve kedves ösztöndíjastársaim, Csukai Magdolna Windsorból és Csibi Balázs Torontóból.

Az ízletes vacsora zöldségkrémleves pirított fokhagymás kenyérből, barackos csirkemellből petrezselymes burgonyával, kerti salátával, kolbászos hússal töltött sertés karajból és dinsztelt vecsési savanyú káposztából állt. A desszert túrós palacsinta volt gyümölcs mártással.

A finomságok után táncra perdültünk és már csak azt vettük észre, hogy eljött a hajnali két óra és kezdenek hazaszállíngózni az emberek. Egy kis pakolás után mi is vidáman és elégedetten tértünk haza.

Az este folyamán a talpalávalót Nagy István Hangulat zenekara szolgáltatta.