Úrvacsorás istentisztelettel készült a böjtre a brüsszeli magyar gyülekezet

/ Ratkovics Petra Krisztina /
ratkovics.petra.krisztina képe
A brüsszeli gyülekezetben az ünnepek mindig érdekesen telnek, hiszen a kint élő magyarok jó része visszautazik Magyarországra az ünnepi időszak alatt, illetve a kéthetente tartott istentiszteletek sem mindig adnak lehetőséget az események megünneplésére. Ennek ellenére nem adtuk fel, és februári utolsó istentiszteletünkön, hamvazószerda előtt ünnepi úrvacsorás istentiszteleten vehettünk részt.
a gyülekezetprédikáció

Február kezdetével új igehirdetési sorozat indult el a gyülekezetben: a Jelenések könyvében található hét, kis-ázsiai gyülekezetnek írt levelet tanulmányozzuk, vesszük sorban. A február 23-i istentiszteleten a szmirnai gyülekezetnek adott bátorításból meríthettünk erőt, és erősödhettünk meg abban, hogy Jézus mellettünk áll, ahogy mi keresztyénként élünk és vele járjuk életünk útjánk. Ezt a közösséget megéljük a közös imádságban, a Biblia tanulmányozásában, de most különleges alkalmunk volt megfogható, fizikai formában is megerősíteni: az úrvacsora Istennel és egymással való közösség ünneplésének alkalma. Ahogy a gyülekezet készül a böjtre, készül húsvét elérkezésére, úgy válik egyre fontosabbá, hogy Jézussal való közösségüket megéljék, hisz ez az alapja a gyülekezeti közösségünknek is.

A lelki közösség után a szeretetvendégség lehetőséget adott az egymással való beszélgetésre, ismerkedésre, történetek mesélésére… Számomra is öröm volt látni, ahogy a sok különböző háttérből érkező, egymást talán még alig ismerő ember összegyűlt, és így tudott egymással egy nagyszerű délutánt eltölteni.

Márciustól átállunk a heti rendszerességű istentiszteletekre, ami remélhetőleg segít abban, hogy a tagok még szorosabb kapcsolatot formálhassanak egymással. Az aktuális gyülekezeti alkalmakról, eseményekről lehet tájékozódni a gyülekezet weboldalán (www.reformatus.be), ahol a korábbi igehirdetések is megtalálhatóak.