Turulok a III. Talpra Magyar Sportkupán

/ Dr. Érsek Vivienn /
ersek.vivienn képe
2016. november 11-13. között rendezték meg a III. Talpra Magyar Sportkupát Sorrentoban, Floridában. Két nap, négy sportágban – futás, labdarúgás, röplabda, pin-pong –, nyolc csapat, több mint 150 fő mérte össze tudását. A Miami Magyar Ház sportcsapata, a Turulok, az idei évben előszőr képviseltette magát a floridai megméretetésen.

A rendezvény legfőbb célkitűzése, hogy a szervezők az Amerikában élő magyaroknak egy olyan színvonalas sporteseményt biztosítsanak, mely által családias és baráti hangulatban erősítik az egymástól távol élő magyar közösségeket.

Az első nap rendezték a 6x400 méteres váltófutást, amiben a Turulok a negyedik helyen végeztek. Ezt követte a labdarúgás és a röplabda selejtezők meccsei. A verseny második napján zajlottak a döntők, majd 64-es tabellát felállítva rendezték meg a ping-pong mérkőzéseket. A végeredményt a sportáganként gyűjtött pontok összegével határozták meg. A legtöbb pontot elért csapat nyerte meg a Kupát.

III. Talpra Magyar Sport Kupa 2016

Csapat eredmények:
1. hely  Daytanya ( Daytona Beach, FL )
2. hely  Pál-ass-ek ( Orlando, FL )
3. hely Hungaricum ( Orlando, FL )
4.hely  Miami Magyar Ház – Turulok ( Miami, FL )
5. hely  A csapat ( Daytona Beach, FL )
5.hely  Jax Axe ( Jacksonville, FL )
5. hely Bácskai nudli ( St. Augustine, FL )
5. hely  Orlandoi kispad legjobbjai ( Orlando, FL )

A sportkupán való részvételünk kiemelten fontos volt, mert egyrészről népszerűsítettük a sportot és az egészséges életmódot, másrészről a sport összetartó erővel bír. Hihetetlen, hogy mennyire erősíti a helyi közösséget is. Így a Turulok úgy döntöttek, hogy jövőre harcba szállnak ismételten a Kupáért! Hajrá Miami-Turulok, Hajrá magyarok!