Trianoni megemlékezés az online térben

/ Rácz Eszter /
racz.eszter képe
A melbourne-i magyar közösség sok tagja számára nagyon fontos esemény június 4-e; a trianoni békeszerződés évfordulójára való megemlékezés mindig az év szerves részét képezi. Bár idén ünnepséget nem tarthattunk, nem maradhatott el a megemlékezés.
A Regnum Marianum iskola online megemlékezése a trianoni békeszerződésről

A helyi magyar iskolák tanáraival úgy készültünk, hogy egy átfogó történelmi betekintést készítettünk, videókkal, kapcsolódó irodalommal és hozzá tartozó feladatlapokkal. Az áttekintés elmagyarázta a történelmi eseményeket. Beszéltünk arról is, hogy az elszakadt területekre nézve milyen következményei voltak és mik azok, amelyek a mai napig fennállnak a szórványban élő magyarság számára.

Két külön PowerPoint előadást csináltunk; egy egyszerűbbet a kisebb gyerekeknek, egyet pedig a kamaszoknak és a felnőtteknek, kicsit bővebb információval.

A témát mindegyik magyar iskolával feldolgoztuk órán, és ezen kívül a Regnum iskolával tartottunk egy felnőttek számára is nyitott online találkozót, hogy mindenki, aki a téma iránt érdeklődik, részt vehessen egy online eseményen, ha már személyesen nem találkozhattunk.

A megemlékezésen így is szép számban vettek részt a melbourne-iek, az előadás után pedig beszélgettünk az eseményekről.