Szórakozzunk 3 percet magyarul!

/ Juhászová Lucia /
juhaszova.lucia képe
E-hun. A YouTube csatorna, ami segít a magyar nyelvtanulásban.

Augusztus végén indult el az e-hun nevű csatornán a Szórakozzunk 3 percet magyarul! című videósorozat. A videók csütörtökönként, heti rendszerességgel jelennek meg, céljuk a magyar nyelv tanulásának játékos segítése. A hallásértést és szókincset fejlesztő videók feliratosak, így bárki tud csatlakozni nyelvtudás szintjétől függetlenül. A rövid képsorozatok hetente más-más témát dolgoznak fel. A videók végén magyar, angol és spanyol nyelvű képes szótárban foglaljuk össze a fontos szavakat.

Már négy videót publikáltunk. Az első videóban a szabadidő témájával foglalkoztunk. Szó esett arról, hogy milyen sportolási és kikapcsolódási lehetőséget rejtenek a parkok; a helyszín a Ñu Guasú park Asuncion-ban.

A második héten a nézők a gyümölcsökről hallhattak egy kis összefoglalót. Mi az, ami könnyen beszerezhető és megtalálható a helyi, paraguay-i árus pultján? A videóból kiderül!

A harmadik alkalommal Asuncion másik városrészébe utaztunk és arról beszéltünk, hogy milyen közlekedési eszközök találhatóak az utcákon. Kiemeltük a bicikli, az autó, a busz és a motorbicikli előnyeit és hátrányait.

A negyedik részben a kisebbeket szólítottuk meg egy rövid mutogatós dalocskával. Gryllus Vilmos verse a következőképpen hangzik:

Hegedül a kisegér, penget rajta.

Csellón játszik a macska, vonó a farka.

Ez a csuda zenekar cincog-nyávog.

A lagziban a táncot csak erre járom.