Szent István az online térben

/ Tamás Krisztina /
tamas.krisztina képe
A melbourne-i Magyar Központ és a Magyar Kultúr Kör iskoláiban a tanmenet szerinti tananyag mellett augusztusban minden csoportban sokat foglalkoztunk államalapító szent királyunkkal.
szt_i_2szt_i_3szt_i_4augusztus_20

Közös kvíz kitöltésével ismertük meg Szent István életét és munkásságát, szöveget olvastunk róla, interaktív feladatlapokat oldottunk meg, a nagyobbak szófelhőben összegezték az órán tanultakat. A Kőrösi Program ösztöndíjasainak közös videójába a kisebb diákok felosztották egymás között Juhászné Bérces Anikó Augusztus 20. című versének egyes sorait, így emlékeztek meg első királyunkról. Egy másik alkalommal a szokásos órai anyagot hangszeres bemutatóval színesítették a gyerekek, ami még kellemesebbé tette a kinti karanténos időszakban a közös időtöltést. A gyerekek hiányzás nélkül látogatják az órákat, szépen haladnak a tanulásban, szívesen látják egymást az online órákon, számomra is öröm a közös munka.

A melbourne-i Híradó szeptemberi lapszámába többnyire a hónapban évfordulós személyek és események kerültek be. Így emlékeztünk meg Kossuth Lajos államférfiról, Puskás Tivadar feltalálóról, Tamási Áron íróról, valamint részletesen foglalkoztunk a pákozdi csata körülményeivel és jelentőségével. A természeti szépségek és a történelmi emlékhelyek rajongóit Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe kalauzoltuk el. Utánajártunk hogyan fejti ki jótékony hatását a népmese a lélekre. A szeptemberi hiedelmek és népszokások is kaptak egy oldalt a lapban, és a szórakozás sem maradhatott el. Remélem, a Híradó olvasói örömmel fogadják a cikkeket!