Rendhagyó ünneplés augusztus 20-án Santiago de Chilében

/ Tar Krisztina /
tar.krisztina képe
Idén az augusztus 20-i ünnepség rendhagyó módon zajlott a chilei magyarok körében, ugyanis első alkalommal került sor Szent István és az államalapítás ünnepe mellett az új kenyér bemutatására.
Magyar közösségAz új kenyér bemutatásaFinomságokPiros-fehér-zöld

A Duna Táncegyüttes tagjaival úgy gondoltuk, hogy szeretnénk egy kicist közelebb vinni a kolónia tagjait a népi kultúrához, hagyományokhoz.

Pólyi Csaba, konzul és Dr. Szánthó György tartottak köszöntő beszédet, majd ezt követően Németh Katalinnal és Léczfalvi Sárival (Duna TE) bemutattuk a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret és elmeséltük a résztvevőknek e hagyomány eredetét.

A beszédek után egy Szent István napi dallal folytattuk a megemlékezést.

Az ünnpeség második része egyben a Duna Táncegyüttes 2. születésnapi ünnepsége is volt, amelyet az Olasz Parókián tartottunk meg.

A közönség nagyon élvezte a változatos programot. A frissen érkezőket a nagykövetség által felajánlott villányi és tokaji borok, valamint a táncegyüttes tagjai által készített finomságok várták. A legnagyobb sikere a töltött káposztának és a stefánia vagdaltnak volt. Ezen kívül volt még körözöttes kenyér, pogácsa, kókusz rúd és mindenféle egyéb finomság.

Bemutattuk a Buenos Aires-i fesztiválon készült videót, majd táncház következett, amiben részt vettek kicsik és nagyok.

Reméljük, hogy még sok hasonló közös ünnpelésre kerül majd sor!