Rekord létszámmal indult a tanév a Csík Hágó Magyar Iskola és Óvodában, újabb kis tagokkal bővült a 19 sz. Hunyadi Mátyás Cserkészcsapat

/ Nagy Katalin /
nagy.katalin képe
Becsengettek 2016. szeptember 10-én a Palatine-i hétvégi magyar iskolában, és megtartotta első találkozóját a Chicago-i cserkészcsapat is.

Idén több mint 90 gyermek iratkozott be a Csík Hágó Iskolába és Óvodába, ahol kilencedik alkalommal kezdődött meg a tanítás. A 2016/2017-es tanévben összesen tizenkét csoportban zajlik majd a magyar nyelv és kultúra oktatása.

A négy éves kiscsoportosoktól egészen a felnőtt osztályig mindenki nagy izgalommal várta az új tanév kezdetét és a találkozást. A több mint húsz fős tanári kar Stétz Andrea vezetésével idén is színes programokkal és izgalmas témákkal készült, így garantáltan nem unatkozik majd a sok kis nebuló az év folyamán. Lesz itt többek között bábszínház, de október 23-i megemlékezés is.

Felemelő érzés látni, hogy a családok és a tanárok önként, boldogan hozzák meg  mindazt az áldozatot, amivel jár egy ilyen kéthetente találkozó szervezett közösség működése és működtetése. 

A fél évszázados múltra visszatekintő 19. számú Hunyadi Mátyás Cserkészcsapat idén féltucat kis újonccal bővült. Az ő beavatásukra is sor került szombaton.