Ösztöndíjas találkozó a halmstadi bálon

/ Kovács Gábor /
kovacs.gabor képe
Immáron hagyomány, hogy ha beköszönt az ősz, és megkezdődnek a hosszú skandináv éjszakák, akkor a Halmstadi Barátság Magyar Egyesület bált rendez.

Az elmúlt években a bálok olyan jól sikerültek, hogy most már nem is csak a Halmstadban élő magyarok, hanem a bál után éjszaka autóval még vállalható távolságra élők is itt mulatnak ilyenkor. Malmöből, Jönköpingből és Ljungbyból is sok magyar érkezett.

Természetesen a minden magyar bálban kötelező tombola itt sem maradt el, és ahogy láttam, vannak tombola specialisták is az itt élők között. A mostani legelszántabb bálozó több, mint 100 tombolajegy vásárlásával növelte saját nyerési esélyeit, és nyert is, többek között a valószínűleg leggyakrabban kisorsolt tombola nyereményt, 6 darabos pohárkészletet.

    

Az est legnagyobb érdeklődéssel várt programpontja a táncos műsor volt. A bálon ugyanis itt volt a tavalyi halmstadi ösztöndíjas, Komáromi Kristóf, valamint a halmstadi magyarokkal nagyon jó kapcsolatban lévő, tavalyi lundi ösztöndíjas, Molnár Anna is. Velük érkezett még a kiváló táncos és énekes művésznő, Gál Nóra, és velem kiegészülve így négyen adtunk egy közel 30 perces néptánc műsort. Zenélni pedig a jelenlegi stockholmi ösztöndíjasokat, Tóth Luca Rékát és Sándor Istvánt hívtuk meg.

 

A mulatság hajnalig tartott, és a visszhangok alapján minden bálozó kellően feltöltődött, ami nagyon jól jön a hosszú skandináv éjszakákra.