Nyílt nap a torontói Magyar Házban

/ Papp Csilla /
papp.csilla képe
Idén negyedszer volt nyílt nap a Magyar Házban. A program arra szolgál, hogy a helyi magyarság könnyebben megismerhesse a Torontóban és környékén működő egyházak, iskolák, alapítványok és más egyéb szervezetek tevékenységét. A cél az, hogy a közösség minél több információval rendelkezzen egymásról és a helyi magyar életről.
Boda-Lázár Judith elnök asszony köszöntőjeTáncházA Magyar Ház bemutatkozó asztalaKodály Néptánc Együttes fellépése

A napot Papp Csilla KCSP-ösztöndíjas nyitotta meg, aki színpadra szólította Boda-Lázár Judith elnök asszonyt, Palkovits Valér főkonzult, Balla Sándor KMKT elnökhelyettest és Laky-Takács Péter Attila konzult, magyar közösségekért felelős diplomatát köszöntőik megtartására.

A tavalyi évben hagyományteremtő jelleggel a program során a Magyar Ház alkalmat kínált a megjelent szervezetképviselőknek, hogy pár percben bemutathassák saját tevékenységüket. Ezt a jól sikerült kezdeményezést idén is folytatták. Számos szervezet jelent meg bemutatkozóasztallal, így az érdeklődők találkozhattak a torontói Főkonzulátus, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács, a Magyar Élet, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szüvetsége, a Kanadai Magyarság, az Orbán Balázs Társaság, a Felvidéki Klub, a Magyar Vadász- és Horgászegyesület, a Helikon Társaság, a Kodály Néptánc Együttes, a Cifra Tábor, az Adventista Egyház, a Magyar Református Gyülekezet, a Szent Erzsébet Katolikus Templom, a Szent Erzsébet Magyar Iskola, az Arany János Magyar Iskola, a Kitcheneri és Guelphi Magyar Iskolák, a Hamiltoni Arany János Magyar Iskola és a Magyar Ház képviselőivel. 

Színpadi fellépések is várták a látogatókat: az Arany János Iskola farsangi műsora után fellépett a Kodály és a Kossuth Néptánc Együttes (táncházat is tartottak), Gáspár Gyula színjátszó társulata, valamint a Niagara Gypsi Duo.

A büfében nagy sikert aratott a sült kolbász, a lángos, a palacsinta és az almáspite, mely az önkéntesek segítségével készült el. 

A rendezvény ebben az évben is nagyon színvonalas és hasznos volt az érdeklődők számára, akik értékes információkkal térhettek haza a nap végén.