Müncheni széki Bad Tölzben

A Regösök őszi edzőtáboráról

/ Perger Éva /
perger.eva képe
A Regös Néptáncegyüttes október első hétvégéjén áthelyezte székhelyét Münchenből Bad Tölzbe, hogy megtartsa őszi edzőtáborát. A csendes bajor fürdőváros élete felpezsdült néhány napra, a hegyek között széki muzsika visszhangzott.
A helyszínA Regös csapataEgy pár táncPróba után édes a pihenés

A Jugendherberge épületéből remek kilátás nyílt a festői tájra, és a modern, tágas táncterem ideális környezetet biztosított a napi többszöri próbához. A próbák fő célja a csoport széki tánctudásának elmélyítése és a széki koreográfia gyakorlása volt, hogy a Regös a közelgő fellépésein is színvonalas produkcióval állhasson színpadra. Az erdélyi táncanyag mellé egy kis felvidéki is jutott: a legények sűrű és ritka tempója közben a lányok magyarbődi karikázót és asszonycsárdást jártak.

Az intenzív hétvégét csapatépítő játékok és éjszakába nyúló közös mulatság tette még emlékezetesebbé. Nemcsak a Regösök tánca csiszolódott, hanem a közösség is sokat formálódott ezalatt a pár nap alatt. A résztvevők fáradtan, de új élményekkel gazdagodva tértek haza a megszokott hétköznapokba.