Mozgó gyerekkönyvtár Denverben

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Amikor jön a rossz idő, az emberek behúzódnak házaikba és sokat olvasnak. Habár Denverben még nagyon szép idő van, mi gondoskodunk arról, hogy legyen mit olvasni.
Magyar gyerekkönyvek hamarosan gazdára lelnek

Mint minden hónapban, novemberben is megrendezték Denverben a könyvklubot, Bodor Éva szervezésében. Igen érdekes témával készült a házigazda: elfelejtett, illetve kevésbé ismert magyarok életével ismerkedtünk, akikre igenis büszkék lehetünk. Így ismerkedtünk meg Semmelweis Ignáccal, az „anyák megmentőjével” és tragikus sorsával. Nem feledkeztünk meg Szondi György nagyságáról és hihetetlen erejéről, amit a Drégely vár ostrománál tanúsított. Hálával tartozunk neki és a katonáinak. Mindannyiunknak újdonság volt Hugonnai Vilma élete és munkássága, mint első magyar orvosnő. Köszönjük, hogy ő is példával járt előttünk.

A könyvklubnak is köszönhetően jó sok gyerekkönyv összegyűlt az évek alatt. Szeretnénk, ha a magyar mesék értéke minél több gyerekhez eljutna, így megszerveztem a mozgó gyerekkönyvtárat. Minden programon, ahol a fiatalok is jelen vannak, lehetőség nyílik arra, hogy kikölcsönözzék azt a könyveket, amely megtetszett nekik. A kezdeményezés célja, hogy minél több esti mesét magyarul hallgassanak a gyermekek a szülőktől. Remélem, minél több családhoz eljutnak a könyvek és nemsokára már ismerős lesz nekik az összes történet.