A melbourne-i magyar néptáncosok gálaműsora

„Bennünk maradt harangszó” - A Victoriai Magyar Tanács jótékonysági vacsorája

/ Bodor Réka /
bodor.reka képe
A melbourne-i magyarok a jövő év márciusában ellátogatnak a Victoriai Parlamentbe, ahol bemutatkoznak a helyi politikusoknak kiállítással, filmmel, néptánccal, népzenével. Ezért rendezte meg november 25-én a Victoriai Magyar Tanács az adománygyűjtő vacsoráját, melynek bevételét a jövő évi műsor megszervezésére fordítják.
Gyimesi táncok a Gyöngyösbokráta előadásábanSárközi dallamokMadocsai táncok a Magyar Kultúr KörtőlKalocsai lakodalmast táncol a Fonó

A kétfogásos vacsorát követően a vendégek exkluzív részleteket láthattak a márciusra készülő filmből. A filmvetítést követően pedig a néptánccsoportok évzáró gálaműsorát tekinthették meg, amely egyben azt a félévet mutatta be, amíg együtt dolgoztunk a csoportokkal. A műsorban közreműködtek még Horváth Balázs KCSP-s és tanítványai.

A produkció első fellépői a Gyöngyösbokréta Táncegyüttes volt, akik gyimesi táncokat adtak elő, koreográfiájuk címe: „A juhait kereső pásztor”, amelyben a gyermekek, majd a felnőtt csoport tagjai mutatták be a félév alatt elsajátított gyimesi táncokat. Másodikként egy zenekari szám következett, ahol sárközi ugróst, csárdást és frisst hallhattak a vacsorán résztvevők, Horváth Balázs és tanítványai előadásában. Ezek után a Magyar Kultúr Kör gyermek és ifjúsági csoportja állt színpadra, akiktől „Madocsai táncokat” tekinthettek meg. A táncokat Svak Lászlóval tanítottuk a fiataloknak. A műsor zárószámaként a Fonó Táncsoporttól láttak hagyományőrző „Kalocsai lakodalmat”, mely méltó zárása volt az évzáró gálaműsornak.

Nagy büszkeség töltött el, mikor a színpadon láthattam a féléves munkámat, hogy szinte minden táncos fellépett, az előadás szépen, gördülékenyen ment, a táncosok beleadták a maximumot, így mindenki teljesítette a tőle elvártakat.

Köszönöm szépen minden fellépőnek a színvonalas műsort, akik öregbítették a melbourne-i magyar néptáncosok nevét!