Médiasuli - 2. évad

Elindult a Médiasuli újabb, őszi évada

/ Deli Csanád /
deli.csanad képe
A Médiasuli azzal a céllal indult, hogy a magyar szervezetek, egyesületek alapvető ismereteket sajátítsanak el a média világáról. Elsősorban azért, hogy öntevékenyen tudjanak dokumentálni, videótudósításokkal másokat megszólítani, televíziók tematikus műsoraiban magukról hírt adni.

Szeptember utolsó hétvégéjén Hannoverben indult útjára az idei évad Médiasulija. Ezen alkalom témája a mobiltelefonnal történő videókészítés, a mobiltelefonos hangrögzítés alkalmazása, egyszerűbb vágástechnikai fogások kerültek elő.

A hagyományokhoz híven most is a Lister Turmban tartottuk meg a foglalkozást. Egy rövid előadás után ismerkedtünk meg a telefonjaink videós funkcióival.

Több fogalom is előkerült, az expozíciós kompenzációtól kezdve az ISO értékeken át a színhőmérsékletig. A szavalat elkészítéséhez - melyet a videóban láthattok - egy olyan állványt használtunk, amit telefonnal kapcsoltunk össze.

A vágóképeket is telefonnal készítettük, igyekeztünk a megismert beállításokat alkalmazni.

Mivel maga a telefon a legegyszerűbb optikával rendelkezik, így nem vártunk kiemelkedő eredményt. Viszont azt meg tudtuk nézni, hogyha éppen nincsen nálunk semmi más, akkor is tudunk értékelhető tartalmat készíteni.

A végeredményt az alábbi videóban láthatjátok:

https://www.korosiprogram.hu/galeria/videok/mediasulievad

A jövőben a hangrögzítéssel és komolyabb eszközökkel fogunk foglalkozni.