Médiasuli Hamburgban

/ Deli Csanád /
deli.csanad képe
Érdekel a videóvágás? Kíváncsi vagy, hogyan készíts kisfilmet, tudósítást? Február 17-én ezekre a kérdésekre kerestük a választ a hamburgi Médiasuliban.
MédiasuliMédiasuliMédiasuli

Február 17-én a Hamburgi Magyarok Egyesülete jóvoltából előadást tarthattam arról, hogyan és miként érdemes nekiállni a videóvágásnak. Mivel úgy találtam, hogy a videótudósításokra igen nagy igény van egyesületi és egyéni szinten is, ezért elsősorban egy rövid videótudósítás közös megvágására vállalkoztunk. Személyes élményem, hogy egy videótudósítás igen sokakhoz eljut, de akár a tévéadók tematikus műsoraiban is helyet kaphatnak ezek az anyagok, még több embert megszólítva, hírt adva az egyesületi tevékenységekről.

Február 10-én betekintést nyerhettem a januárban indult hamburgi magyar iskola életébe, és itt készítettem videófelvételeket. A jelenlevőket is arra biztattam, csatlakozzanak kezdeményezésemhez, meséltem a videókészítés mikéntjéről az érdeklődőknek. Tehát ekkor készültek el az alapanyagok.

A közös munka - amely egy előadás keretein belül folyt - első lépése egy tudósítás szövegének a jelenlévőkkel együtt való szerkesztése volt. Miután egyöntetűen elfogadtuk a közösen megírt/kiegészített szöveges anyagot, megkértem egy résztvevőt, Zayzon Rékát, hogy mondja fel diktafonra az elkészült szöveget.

Ezután a vágás folyamatát mutattam be, amelynek eredménye egy, a hamburgi iskoláról szóló rövid tudósítás lett. A végleges szerkesztésért a hamburgi magyar közösség tagjainak tartozom köszönettel.

Az írásom helyett ‘beszéljen’ a kész munka! Kérlek, tekintsétek meg a végeredményt:

https://www.youtube.com/watch?v=2Si7wr3mrwc