Mátyás király emléknap a Córdobai Magyar Körben

Reneszánsz tematikus nap Córdobában

/ Fehér Olga /
feher.olga képe
November utolsó hétvégéjén a córdobai magyarok reneszánsz tematikus napon vehettek részt. A nemzetpolitikai államtitkárság az idei évet Mátyás király emlékévnek nyilvánította, így az ehhez kötődő rendezvények egyike a córdobai is.
Győzzön az erősebb!Történelmi előadásÍjászkodásÍjászat a klubban

Az itt élő másod- és harmadgenerációs magyarok, cserkészszövetség híján, legfeljebb saját szabadidejükben ismerkedhetnek a magyar történelemmel, egyéb intézményesített formában erre nincsen lehetőségük. Emiatt ezeknek a programoknak az első számú célja az információátadás történelmi előadás formájában, amelyet ezúttal tematikus nap formájában egyéb tevékenységekkel is kiegészítettünk. Így a tradicionális, argentin húsos fogásokból készült ebéd alatt Mátyás korabeli reneszánsz zene szólt, illetve az érdeklődők az íjászatba is belekóstolhattak. Mátyás, az igazságos mítoszához hűen megnéztünk egy részt az azonos című rajzfilmsorozatból, spanyol felirattal ellátva, majd a meséből ihletet merítve szkander bajnokságot rendeztünk.

Mátyás legendája azokhoz is elért, akik eddig csak kevés információval rendelkeztek róla és a zenének, mesének, íjászatnak köszönhetően könnyebben elképzelhették, hogy milyen lehetett Mátyás korában egy ebéd a királyi udvarban.