Március 15. Adelaide-ben

/ Varga Ramóna /
varga.ramona képe
A koronavírus miatt bevezetett lezárások előtt, szűk körben még meg tudta ünnepelni március 15-ét az adelaide-i magyar közösség.
Március 15Március 15/aMárcius 15

Március 15-én vasárnap délelőtt fél tízkor kezdődött az ünnepség a Norwoodi Magyar Ház előtt. Szabó Attila református lelkész, a Dél-Ausztráliai Magyarok Szövetségének elnöke köszöntötte az összegyűlteket, majd Czár László, aki az Idős- és Rokkant Magyarok Egyesületét képviselte, szavalta el a Talpra Magyart. Nyakas Gergő ösztöndíjas társam egy nagyon szép dallal készült, amelyet Dobozi István, a Magyar Harcosok Bajtársi Közössége elnökének beszéde követett. Én a Cimbora Iskola kisdiákjainak kórusát erősítettem, akik gyönyörű szatmári népviseletbe öltözve vettek részt az eseményen. Rövid, ám annál szebb volt a megemlékezés.

Ezután 11 órakor kezdődött az istentisztelet az Unely Road-i templomban. A szertartásnak méltó hátteret adott az a nemzeti zászló, amelyet Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke adományozott és Dr. Kálmán László, Magyarország melbourne-i vezető konzulja adott át az ausztrál református gyülekezeteknek. Ez a lobogó korábban a Parlamentet ékesítette Magyarországon.

Bízom benne, hogy hamarosan újra személyesen is találkozhatunk és zavartalanul folytathatjuk tovább munkánkat az adelaide-i magyar közösséggel.