"#Maradjotthon karantén fesztivál"

Közreműködés a Clevelandi Bocskai Rádió műsoránál

/ Jártó-Kocsis Emőke /
jarto.kocsis.emoke képe
Az elmúlt időszakban nagyon megváltozott a világ. Az életritmus lelassult és még nagyobb szerepet kapott a technika. Az élet színtere nagyrészben áthelyeződött a virtuális síkra. Ehhez a változáshoz alkalmazkodva és a nemzeti összetartozást erősítve én is csatlakoztam az online #Maradjotthon karantén projekthez.
Szt. Erzsébet TemplomJártó-Kocsis EmőkeCleveland Szt. Erzsébet Római Katolikus Templom

A zene mindig közel áll az emberek lelkéhez, akik kritikus helyzetekben sokszor Istenhez fordulnak, ezért döntöttem egy ősrégi fohász és egy spirituálé kiválasztása mellett. A művek címei: Ave Maria Michael Lorenc-től és az Amazing Grace, amelyek az én művészi tolmácsolásomban hangzottak el a Bocskai Rádió vasárnapi műsorában.

Az általam rögzített zenei felvétel a clevelandi otthonomban készült és nagy kihívást jelentett technikai szempontból.

A zene mondanivalóját, nagyszerűen kiemeli a Bocskai Rádió szerkesztője, Molnár Zsolt által készített összeállítás. A kiüresedett terek, templomok látványa segít a belső elcsendesedésben, ugyanakkor eszünkbe juttatja azt is, hogy mennyire értékesek az együttlétek.

Ez a megoldás – a város és az otthon képe közelebb hozta a hasonló helyzetben lévő embereket egymáshoz és hozzám, illetve érzékeltette, hogy az összetartozás az éteren keresztül is megvalósulhat. Ez különösen fontos volt az idősebb korosztály számára, akik ebből is érezhették, hogy gondolnak rájuk.

Meggyőződésem, hogy a lelki táplálék ilyenkor nélkülözhetetlen és segítséget nyújt az egészség megőrzésében, megerősítésében. Támogatja a türelem, a harmónia és a pozitív gondolkodás megélését.

Rájöttem, hogy ez egy új lehetőség a közösség összefogására, kapcsolattartásra.