Kell egy hely

/ Drozdovszky Dóra /
drozdovszky.dora képe
Egy közösség számára fontos, hogy legyen otthona. Ahol lehet dolgozni, fel lehet készülni a megmérettetésekre, de ugyanakkor a kikapcsolódásnak, közös szórakozásnak is a helyszíne lehet.
Fonó Táncegyüttes próbateremFonó Táncegyüttes próbateremFonó Táncegyüttes próbaterem 3Fonó Táncegyüttes próbaterem 4

A Fonó Táncegyüttes tagjai megpróbálják kihasználni a lehetőséget, hogy a járványügyi helyzet ellenére is tehessenek valamit a csapatért. Ahogyan sok kisebb vállalkozás, vagy cég is arra fordította az időt és az energiát, hogy felújításba kezdtek, úgy a táncegyüttes tagjai is megújították a környezetüket, a lehetőségeiket.

A csoport korábban is a melbourne-i Magyar Házban tartotta a próbáit, de az intézmény által befogadott rendezvények miatt nem volt állandó a próbahelyszín. Ezt a problémát sikerült most orvosolni azzal, hogy a Magyar Ház vezetőségének jóváhagyásával és segítségével „megkapta” a közösség az egyik kisebb termet, illetve a lehetőséget arra, hogy kicsit felújítsa, otthonosabbá tegye azt. Az alagsori helyiséget eddig kártyázásra és biliárdozásra használták a magyar közösség tagjai, valamint az egyik gyermek-néptánccsoport tartotta itt a próbáit.

A terepfelmérés után realizálódott, hogy milyen feladatokat kell elvégezni. Mivel a padló állapota nem volt megfelelő, ezért azt le kellett festeni és az együttes saját balett-szőnyegét felragasztani. A terem egyik falára tükör került, ami a táncpróbák fontos kelléke. A hangeszközöket át kellett szállítani, valamint újra összeszerelni. Tárolásra alkalmas bútort és egy hűtőszekrényt is beszerzett a csapat, hogy minél otthonosabbá váljon a terem.

A felújítási munkálatokat egy nagyon lelkes „keménymag” végezte, de több fázishoz hozzájárult a közösség több tagja is. Ahol lehetett, próbáltunk fizikailag is segíteni, vagy ötleteket adni. Ezen kívül néhány festett népi motívummal járultunk hozzá a  Fonó Táncegyüttes próbatermének hangulatához. Reméljük, minél előbb jóra fordulnak a dolgok, és valóban belakhatják az új „otthonukat”!

 

Drozdovszky Dóra és Kiss Gergely