Karácsonyi vásár Chesterben

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
2017.december 16-án Chesterben , a Chesteri Magyar Közösség székhelyén a Unity Centerben rendeztük meg a karácsonyi programunkat.

A program célja az volt, hogy karácsony közeledtével egy olyan családi programot hozzunk létre, ahol magyar emberekkel, magyar énekkel, ételekkel hangolódunk az ünnepre. Szerettük volna összehozni a Szóló Szőlő Tanoda diákjait, szüleiket az október óta működő Baba-Mama klub tagjaival, és lehetőséget adni az alakulóban lévő Tini klub szerveződésére. Ez a program optimális lehetőséget kínált a kötetlen beszélgetésekre, új kapcsolatok kialakulására. A hirdetéseink miatt nem csak a chesteri magyar közösség tagjai, de a környező településekről is többen ellátogattak hozzánk. Karácsonyi vásárt hirdettünk, amelyet kiegészítettünk egy családi börzével. Karácsony előtt lehetőséget adtunk  magyar termékek vásárlására, illetve használt gyerekruhák, játékok vételére is. Ezzel több célcsoportot is sikerült megszólítanunk.

A program másik eleme a Mikulással való találkozási lehetőség volt, ahol a gyerekek megkapták a  várva várt  ajándékcsomagot. Közben a nagyobb gyerekek részére kézműves foglalkozásokat szerveztünk, a kisebbek és a babák a korosztályuknak megfelelően kialakított szobában játszhattak.

A délután folyamán a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai adták a karácsonyi műsort. Szóltak a magyar karácsonyi dalok, és szívet melengető érzés volt közösen feldíszíteni a közösség fáját.

Igazán jól sikerült a nap, szívünkben kicsit otthon voltunk, és aki szeretett volna még egy-két bejglivel is emelhette a közelgő ünnep hangulatát. Áldott ünnepeket mindenkinek!