Karácsonyi programok Denverben

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Mint ahogy sok helyen, Denverben is a karácsony szellemében teltek a decemberi napok.
Istentisztelet a denveri magyar közösségnekGyermekfoglalkozás az Istentisztelet alattSzög Péter gitárművész karácsonyi koncertje a Könyvklubban

December elején megtartottuk a szokásos könyvklubbot, ahol Szög Péter denveri magyar gitárművész lépett fel és kedveskedett nekünk. Gitárkoncertjén karácsonyi hangulatot teremtett, a Diótörő című darabból játszott részleteket speciális módon, több gitárszólamot szólaltatott meg együtt. A közönségnek nagyon tetszett és hálásak vagyunk, hogy ilyen szép produkcióval kedveskedett nekünk télvíz idején. Rövid részletet, a Hungarian Club of Colorado facebook oldalán megtalálhatók.

December 17-én nagy havazásra ébredtünk Denverben, de így sem tántorodtunk el attól, hogy részt vegyünk a karácsonyi magyar istentiszteleten. Ontarióból érkezett hozzánk Molnár Sándor Károly, a nyugati-part utazó lelkésze, hogy karácsony alkalmából istentiszteletet és úrvacsorát mutasson be az Amerikában élő denveri magyaroknak. A déli istentiszteletet a denveri Magyar Kórus nyitotta meg, a gyönyörű magyar énekek az egész templomot átjárták, többeknek könny fakadt a szemében. Az istentisztelet végén megemlékeztünk az ősz folyamán elhunyt denveri magyarjainkról. Isten nyugosztalja őket! A gyerekeknek kézműves foglalkozást tartottunk, többen szüleiknek készítettek apró ajándékot. A délutánt közös agapéval zártuk. Jó volt együtt tölteni ezt a napot, így kívánva mindenkinek áldott karácsonyt.