Karácsonyi műsor a Hágai Magyar Iskolában

Angyalhaj, suba, jászol, gémkapocs és mézeskalács

/ Némethné Scherman Piroska Mária /
nemethne.scherman.piroska képe
Szeles decemberi szombat délelőttön pásztorbotokkal, jászollal, karácsonyi vásárra szánt portékákkal megrakodott emberek, ünneplőbe öltözött gyerekek igyekeztek, a Lindenkwadrant művelődési központ felé, a Hágai Magyar Iskola karácsonyi ünnepségre.
"A zene az kell""Szabad-e ide bejönni Betlehemmel?""Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak""Angyali gyermek csöpp rózsalevél"

A színvonalas program az iskola hagyományához híven, betlehemes előadással indult. Az előadást a Hágai Magyar Énekkar által énekelt karácsonyi népdalok színesítették. A fellépő gyerekek mindössze három próba alatt tanulták meg szövegeiket. Az óvodásokból és kisiskolásokból álló angyalkák egyre bővülő kara perdült-fordult a színpadon, mialatt a kórus A szeleknek élénk szárnyán kezdetű dalt énekelte. Majd a kis angyalkák egy gyönyörű, sudár főangyal szavait visszhangozva ébresztgették a pásztorokat, akik miután bátran kiállva elmondták kis verseiket, térdet hajtva üdvözölték a Messiást. A pásztorokat Mária köszöntötte, megköszönve a látogatást és az ajándékokat. A zárszó, egy betlehemes jókívánság volt, melyet József már nemcsak a pásztoroknak, hanem az összes jelenlévő családnak is mondott: 

Békével járjatok

Városban, réteken,

Házatokban mindig

Öröm, vígasság legyen

Ezt követték az osztályok műsorai. Felcsendült Ady Endre Karácsony című verse, és egy saját kis darabot is láthattunk a felsősök előadásában, ami egyben az általuk szerkesztett újság reklámja is volt. Hangszeres kísérettel és akapella is énekelt az énekkar.  A zenészek között több iskolás gyerek is szerepelt. Szintén zenés darab volt, az egyik apuka által írt bohózat is, Az ökör és a szamár címmel, melyet szintén két iskolás fiú, nagy sikerrel adott elő.

Az előadást követően kézműves foglalkozás, karácsonyi vásár és büfé várta a gyermekeket és szüleiket.