Karácsonyi készülődés és medenceavató

/ Mózesné Püski Zsuzsanna /
mozesne.puski.zsuzsanna képe
A Córdobai Magyar Kör már régóta várja, hogy megérkezzen a nyár és újra használni tudja a klub kertjében található medencét. Advent első vasárnapján, november 27-én el is érkezett az idő, hogy újra használatba vegyük a medencét, ezért a karácsonyi készülődést a medence megnyitásával kötöttük össze. Persze ez egy Magyarországon élő magyarnak nagyon furcsán hangzik, de Argentínában nem azon tűnődnek az emberek, hogy vajon fehér karácsonyuk lesz-e, sokkal inkább azon: lesz-e hőségriadó.

 

Természetesen a hőség ellenére igyekeztünk magyar karácsonyi hangulatot varázsolni. Készítettünk például mézeskalácsot, amelynek a szaggatása és díszítése közben kitűnően szórakoztak a legkisebbek is. A mézeskalács receptjét már több nappal az esemény előtt megosztottuk a córdobai magyarokkal, hogy mindenki el tudja készíteni a tésztát előre otthon.

Ebédre finom magyar pörköltöt készítettünk, finom argentin marhából, galuskával és savanyú uborkával. Majd  egy kis medencézés után tanultunk a magyar karácsonyi szokásokról is, és megtanultunk sok magyar karácsonyi éneket is. Feldíszítettük a magyar ház karácsonyfáját is szaloncukorral és mézeskaláccsal. Nagy öröm volt számunkra, hogy az eseményen több, mint 40-en vettünk részt!