Igazságos Mátyás Niagara Falls-ban

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
Egyszer volt hol nem volt, egy szép őszi vasárnapon a kanadai Niagara félszigeten, pontosabban Niagara Falls-on az Árpád Parkba látogatott igazságos Mátyás király. Az árpád házi népek már hetek óta sürögtek-forogtak és nagy izgalommal készültek a király és kísérete fogadására.
Köszönjük díszvendégeinknek, hogy ellátogattak hozzánk!Áruhás Mátyás király és a Gaudium együttesNiagara Fallsi Lacroix Chase Hunor verset mondSzenthe Anna a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke átadja a díjakat a MegaVers verseny résztvevőinek

Mátyás király és kísérői nagyon nagy utat tettek meg, hogy egy csodaszép műsort hozzanak el a diszporában élő magyarság számára. Jelenlétével megtisztelt bennünket Palkovics Valér főkonzul, aki Mátyás király uralkodását és annak magyar történelmi jelentőségét mutatta be. Nagy örömünkre ellátogatott hozzánk a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke, Szenthe Anna is, aki a Megavers verseny jelenlévő résztvevőinek gratulált, majd átadta a díjakat Németh Péternek, Fazakas Oszkár Alexandrosnak és Lacroic Chase Hunornak, aki Bartos Erika Születésnap című szép versével örvendeztette meg a kedves résztvevőket.

Dancs Rózsa bemutatta a Kalejdoszkóp magazint majd 20. jubileumi számukat ünnepélyesen átadta Mátyás királynak. Az emléknappal egybekötött kiállítást Csibi Krisztina, a Magyarság ház igazagtónője nyitotta meg és egy csodás emléktáblát adományozott Szőke Jánosnak, az Árpád Park elnökének.

A programban többek között közreműködött Csadi Zoltán színművész, aki tehetséges előadásával meghatotta a közönséget. A reneszánszkori csodás dallamokat a Gaudium  együttes szolgáltatta.

A Niagara-félszigeti magyar diaszporában élő honfitársaink örültek, hogy együtt ünnepelhettünk és köszönik a szép élményt!