Hétvégi Magyar Iskola a Kijevi Magyar Házban

„Megtanulom, megőrzöm, továbbadom”.

/ Bence Vivien /
bence.vivien képe
Szeptember 15-én ismét elkezdődött a kijevi magyar gyerekek magyar nyelvű oktatása. A Kijevi Magyarok Egyesülete újult erővel lát neki a Hétvégi Magyar Iskola átszervezésének.
Kijevi Magyarok Egyesülete

Az idei évben a Hétvégi Magyar Iskola mottója: „Megtanulom, megőrzöm, továbbadom”. Célja, hogy nyelvtanítás mellett közösséget formáljon a kijevi magyar ajkú gyerekek és szüleik között. Fontosnak tarjuk hogy a gyerekek és szülők megismerkedhessenek, és személyes kapcsolatot alakíthassanak ki egymással.      

 A magyar nyelvű foglalkozásokat a helyi Magyar Házban tartjuk, minden szombaton 10 órai kezdettel. A gyerekek együtt játszanak, magyar nyelvű népdalokat énekelnek, és megismerkednek a magyar népmesék világával. A megszokott magyar nyelvórák mellett a gyerekeknek most már lehetőségük lesz megismerkedni Magyarország történelemével és irodalmával egyaránt. Megpróbáljuk az anyaország iránti érdeklődésüket erősíteni és magyar nyelvtudásukat megszilárdítani.   

Öröm volt látni a szülők és nagyszülők szemében az összetartozás erejét, hogy mennyire fontosnak tartják a magyar nyelv és kultúra ápolását. A helyi magyar diaszpóra közösség elszántan dolgozik, hogy átadja a következő generációnak az identitástudatát.