Új helyen ünnepelte karácsonyát a Nürnbergi Hétvégi Magyar Iskola

/ Tóth-Pál Zoltán /
toth.pal.zoltan képe
2017 októberétől a St. Konrad templom gyülekezeti termei adnak otthont a Nürnbergi Magyar Iskolának. December 16-án a karácsonyi műsor díszvendége volt Rudolf Dippold, a helyi egyházközösség képviselője, valamint K. Lengyel Zsolt, a Müncheni Magyar Intézet Egyesület vezetője és Rozmán Lajos, a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület leköszönő elnöke.
Középkori karácsonyi énekek.CiterazenekarGryllus dalok.Cserkész regölés.

Pereszlényi Erikának, mint az Iskola vezetőjének köszöntőbeszéde után kezdetét vette műsorunk. A szülőkből verbuválódott lelkes zenész barátaimmal, citerás tanítványaimmal és az iskola tanulóival, cserkészekkel. Először középkori karácsonyi énekeket szólaltattunk meg, koboz, kettősfurulya és cserépdob kíséretében. Nem mindennapi hangulatot sikerült varázsolni a zsúfolásig megtelt teremben. Ezt követően a gyermekek szavalatai is megkapták kiérdemelt tapsukat, majd a citerazenekar ismerős karácsonyi énekei zengették be a termet. Újabb versmondóink is óriási sikert arattak, s mi Gryllus dalokat adtunk elő tambura, gitár és citera kíséretével. Lelkes közönségünknek meg is tanítottuk az egyiket. A gyermekek, szüleikkel tapsolva énekelték velünk. Következett a „Kis karácsony…” kezdetű dal, és mondhatom a hangulat a tetőfokra hágott. Zengett a terem, mindnyájan együtt énekeltünk. Végezetül a cserkészek regős éneke zárta előadásunkat. Elmondhatom, hogy nem csak mi előadók adtunk e napon közönségünknek, hanem mi is nagy örömben részesültünk a gyermekek, s szülők lelkes éneklése, tapsa által. Remélem még sok hasonló előadásban lesz részem zenésztársaimmal, tanítványaimmal.

Köszönet Deli Csanád Kőrösi Csoma Sándor Programos társamnak, aki Hannoverből ismét segítségemre volt az esemény dokumentálásában. Tudósítása és a Magyar Iskoláról szóló videója az alábbi linkeken érhetők el:

https://www.korosiprogram.hu/galeria/videok/nurnbergi-magyar-iskolakaracsonyi-musor

https://www.korosiprogram.hu/galeria/videok/nurnbergi-hetvegi-magyar-iskola