Három lelkes anyuka kézbe vette a gyermekcsoport szervezését a Hamburgi Magyarok Egyesületében.

/ Tóth-Pál Zoltán /
toth.pal.zoltan képe
Nagy izgalommal készültem Hamburgba, november 5-én, a Hamburgi Magyarok Egyesületének meghívására, ahol a helyi gyermekcsoport programján adtam elő „Szüreti Mulatság” című mesés interaktív előadásomat, melyben Benedek Elek „Krisztus Urunk muzsikája” című meséjét dolgoztam fel. Továbbá „Baba-Mama Hangszersimogató” programomat tarthattam a kicsinyeknek.
Szüreti meseTáncház"Baba-Mama Hangszersimogató"Kézműves foglalkozás.

Köszönettel tartozom Gódor Nikolettnek, Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas társamnak, aki Hannoverből érkezett, hogy műsoromat néptánccal és énekkel fényesítse. Ügyesen irányította, táncoltatta, a lelkes közönséget, műsorunkban. 

A gyermekprogram szervezőiben lelkes édesanyákat ismerhettem meg: Csákiné Veréb Mónika (kapcsolattartóm), valamint Tóthné Hermann Beatrix és Németh-Kiss Ilona személyében. Igen tetszett, hogy a mese előadás után a nagyobbaknak kézműves foglalkozást tartottak, melynek keretében mindenki elkészíthette lampionját.

A mese előadást végig nagy érdeklődéssel, ügyesen játszották kis szereplőim, s végül sikerült a lelkes közönséget megtáncoltatnunk. Nagy élmény volt számomra is látni a gyermekek lelkesedését. 

A „Baba-Mama Hangszersimogató” foglakozásnak mindent felülmúló sikere volt, ezért egy kicsit maratonira sikeredett. Kitartó közönségem annyira belelendült a közös muzsikálásba, hogy két óra elteltével is nehezen tudtam befejezni programomat, annyira magával ragadott a gyermekek, és szüleik lelkesedése. A helyi erőket is sikerült megihletnem: előkerült egy hegedű és egy brácsa, melyet a nagyobbacskák nagy lelkesedéssel „húztak-vontak”. Igazán nagy öröm volt számomra, hogy így fellelkesíthettem a közönséget.

Meg kell még köszönnöm Brandt Orsolyának, hogy remek fotóival dokumentálta az eseményeket.

Továbbá köszönettel tartozom a Hamburgi Magyarok Egyesületének fáradhatatlan elnökének, Friedrich Ireghy Annamáriának meghívásáért és szíves vendéglátásáért. Mellékelem gyermekprogramom általa írott kommentjét:

„Kedves Zoltán és Nikolett!

Köszönjük a kitűnően sikerült délutánt! Nem mindennapi rendezvénnyel indíthatták az új szervezők a HME gyermekcsoportjának őszi műsorát. Öröm volt nézni, ahogy egyre jobban feloldódtak a kicsik. A tágranyílt csodálkozó szemeket táncos lábak követték, s egyre többen álltak be körbe, s ropták a táncot.

A „Hangszersimogató” olyan lelkessé tette a piciket, hogy szüleik alig tudták a hazamenetelre rávenni őket. Ennél nagyobb bizonyíték nem kell a sikerre!

Nagyon örülnénk a folytatásnak, ha jövőre újra vendégül láthatnánk benneteket.

Köszönjük mentoraitoknak, Pereszlényi Erikának és Szilágyi Szabolcsnak, hogy hozzájárultak vendégszereplésetekhez.

Friedrich Ireghy Annamária”