A harmadik rotterdami magyar istentisztelet - élménybeszámoló

"Semmiért se aggódjatok"

/ Némethné Scherman Piroska Mária /
nemethne.scherman.piroska képe
Szeptember 2-án immár harmadik alkalommal került sor magyar istentisztelet megrendezésére a rotterdami Gebouw De Heuvel kápolnájában, ahol ezuttal Paál Károly református lelkész szolgált. A Hágai Magyar Gyülekezet kezdeményezésére induló misszió sikeresnek ígérkezik. Erről tanúskodik a tény, hogy hónapról hónapra újabb vendég, érdeklődő család érkezik. És marad is.
A sokoldalú nemezgolyó"Bőröndkönyvtár"I. Rotterdami Magyar Istentisztelet

Egy több mint 16 órás erőt próbáló út után vasárnap hajnalban érkeztem Hollandiába. így nem csoda, ha nehezen ültem ismét autóba, hogy közel 90 km-t vezetve eljussak Rotterdamba. Sajnos a parkolás, a városban lévő felújjítások megnehezítették az érkezésemet és szégyen ide, szégyen oda, bizony elkéstem. Az épület kapujához érve láttam, hogy egy másik család is várakozik az ajtóban és nem tudnak bejutni. Hiába próbáltunk csengetni, sorra nyomkodtuk a gombokat, hívtuk a mentort, próbáltunk üzenni a bent lévőknek, a helyzet csak nem változott. Nálam volt egy bőröndnyi magyar lelki témájú könyv, amit terjesztés céljából hoztam. Elkezdtem a gyerekeknek mutogatni a gyerekbibliákat. Végül egész kis istentiszteletet tartottunk a kapuban állva, guggolva; hol magyarul, hol hollandul felváltva, mivel a kisfiú inkább hollandul tudott. 

A végére bejutottunk.  Akkor hallottuk Paál Károly lelkész úrtól, hogy mi volt az aznapi igehely a prédikációban. "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt." (Pál levele a Filippekhez 4,6) Nagyon jól sikerült a beszélgetés a kávé mellett. A "kölcsönkönyvtár koffernek" köszönhetően három család kölcsönzött könyvet és adta meg nevét és elérhetőségét. Beszéltünk a bibliakörök lehetőségéről is. Jövő hónapban is tartok majd gyermekfoglalkozást, remélhetőleg az épületen belül. A gyerekeknek ajándékba még nemezgolyókat is tudtam adni, amit kapcsoltunk a bibliai teremtéstörténethez és amivel aztán nagy vidáman játszottak a földön gurigatva. Már meg is van a jövő havi kézművesötlet!