Hanglemezvásár a genfi Kultúrközpontban

/ Rengei Boglárka /
rengei.boglarka képe
Áprilisban nagy fába vágtuk a fejszénket mentorommal: a Kulturális Központ közel 900 darabos bakelit és vinyl lemezgyűjteményét bocsájtottuk vásárra.
Beindult a válogatásKedvcsinálónak néhány lemezt az asztalon rendeztem elLemezkülönlegességeink közt Hofi-kabarék is akadtakA legtöbb lemez magyar művészek alkotásait sorakoztatta fel

Az előkészületekben már hónapok óta segített könyvtáros kolléganőm, aki egy részletes katalogizálás során felvezette a lemezeket egy Excel fájlba, hogy nyomon követhessük, mit adunk el. Rám és főnökömre a lista leellenőrzése mellett a vinylek beárazása és stílusos prezentálása várt.

Mikor eljött a várva várt csütörtök – a négy órás nyitva tartás ellenére –, a nyitás pillanatában többen is egyből belekezdtek a válogatásba. Az egyik úr meg sem állt közel 50-60 lemez vásárlásáig, minden zenei kategóriából kiválasztva a legnagyobb ritkaságokat. Az érdeklődők „zenei étlapunk” óriási könnyűzenei választékából, gyermekmesékből, egyedi népzenei különlegességekből és minden háztartásba illő komolyzenei darabokból csemegézhettek bakelit vásárunkon, mindezt egy külön jazz részleggel megspékelve. Kedvezményes áron, a lemezekbe belehallgatva választhatták ki, kinek melyik darab volt kedves.

Mivel az említett úriemberen kívül a többi látogató természetesen inkább 3-4 db. lemezzel tért haza, ezért megismételjük hanglemezvásárunkat a Genfi Magyar Katolikus Misszió május 13-i Szent László Búcsúján. Reméljük, ott is sikeres lesz az újonnan divatossá vált hanglemezpiac!