Gyülekezeti találkozó és portya Hannoverben

A zene, a hit és a játékok találkozása

/ Mártonffy Réka Julianna /
martonffy.reka.julia képe
Októberben természetesen nem feledkeztünk el az aktuális havi ünnepünkről. A 26-i iskolai alkalmunkon reggel tartottunk egy kis bevezetőt, hogy mi is történt ekkor, mit is ünneplünk. Versekkel, énekekkel, ovis játékokkal készültünk, amelyet egy megemlékezés formájában adtunk elő a foglalkozások után.
Óvodások 56-os előadásaegyüttTóth-Pál Zoltán Portya feladatok

Mindezt követte a hó végi cserkész portya. Délután útnak indultunk Hannoverbe, ahol részt vettünk az ott megrendezett Gyülekezeti Találkozón. Tóth-Pál Zoltán játékos előadására érkeztünk oda, amit nem csak a résztvevő gyerekek, hanem a felnőttek is rendkívül élveztek. A nap lezárását istentisztelet követte, ahol – Menkéné Pintér Magdolna felkérésére – bemutatkoztam mint énekes. Azt ezt követő büfévacsora után elfoglaltuk a helyünket a gyerekekkel, majd elkezdődött az esti "tábortűz", ami jelen esetben táborgyertya formájában zajlott. Ez idő alatt új népdalokat tanultunk, de régieket is énekeltünk. A táborgyertya után következett szintén még egy játék, majd a takarodó. Ez persze csak a gyerekeknek szólt, a vezetők még megbeszélést tartottak a másnapi programokkal kapcsolatban. Segítségünkre volt Juhos Barni, hannoveri KCSP-s, egy anyuka (Éva), egy önkéntes új lány (Margit) és mentorhelyettesem.

Másnap a reggel tornával kezdődött, eközben folyt a reggeli előkészítése. A reggeli és az összepakolás után 3 csoportra oszlott a társaság, amelyeknek különböző állomásokon kellett különböző feladatokat teljesíteni, ezek természetesen az 1956-os ünneppel voltak kapcsolatosak. Volt kvíz, vaktérkép, forradalmi versírás, ennek megzenésítése, sebesült ellátás... és még a Hamburgi Magyarok Egyesülete által kért megemlékező műsort is volt időnk gyakorolni, amelyet november 9-én adtunk elő, szintén egy megemlékezés keretein belül. Az ebédet követően mind a három csoport elénekelte az általa írt dalt, majd az összepakolás után kocsikba ültünk és elindultunk haza.