Genfi magyar bál 2018

/ Rengei Boglárka /
rengei.boglarka képe
Idén is, mint már több, mint negyed évszázada minden évben a Four Seasons Hotel des Bergues-ben tartotta januári magyar bálját a Genfi Magyar Egyesület. Genfi magyar fiatalok és idősebbek csakúgy, mint svájci politikai és diplomáciai szereplők egyaránt gyönyörű ruhákban és fantasztikus vacsora mellett élvezték az év egyetlen ilyen elegáns rendezvényét.
Fogadás a kisterembenA vacsora hegedűkísérettelA vezetőségi tagokkalTánc hajnalig

18:00-kor volt az ajtónyitás, ami után minden vendéget welcome drinkkel fogadtak az Egyesület vezetőségi tagjai a kisteremben. Mint tavaly, idén is a tombolajegyek eladásánál kértek fel a szervezők, hogy segítsek nekik, így ebben a vacsora előtti időben az volt a feladatom, hogy kosarammal körbejárjam a beszélgető társaságokat és kedvet csináljak nekik a kiállított nyereményekkel a tombolavásárláshoz. Mint mindig, most is jótékonysági célra gyűjtött az Egyesület a bál belépőivel: idén a Tiszabői Általános Iskola informatikai részlegének felújításához járult hozzá, aki részt vett az eseményen.

A vacsorát 20:00-kor Dékány András, az Egyesület új elnöke nyitotta meg, és köszöntötte a magyar és svájci méltóságokat, akik megtisztelték az estet jelenlétükkel. Nagy István, Magyarország berni nagykövete, csakúgy, mint Dr. Horváth Zsuzsanna ENSZ-nagykövet, illetve Genf főpolgármestere is eljöttek e jeles alkalomra. A különleges vacsora alatt egy fantasztikus hegedűművész szórakoztatta a nagyérdeműt, ami a terem csodás pompájában tökéletes hangulatot teremtett. Eközben ismét körbejártam a tombolákkal, hogy még a húzás előtt mindenkinek legyen lehetősége növelni a nyerési esélyeit.

22:00-kor pedig Kiss-Borlase Andreával kihirdettük a tombola két főnyereményének nyerteseit: az egyikük a Váradi nyelviskolában kapott egy komoly összegű kupont, a másikuk pedig egy hétig élvezheti majd a Vaud kantoni Château d’Œx-ben egy hegyi hotel csodálatos panorámáját és spa részlegét. A főnyeremény hirdetések után pedig beindult a tánc: fiatalok és idősek egyaránt hajnalig ropták a legismertebb magyar slágerekre egy fergeteges zenekar játékának köszönhetően.