Főzőtanfolyam Jaraguá do Sul-ban

/ Tarcsa Kitti /
tarcsa.kitti képe
November 23-án egy egynapos kurzuson vehettek részt az érdeklődők.
TésztaKürtőskalácsElkészült lángosKürtőskalács

A tanfolyamra jelentkezők a lángos és a kürtőskalács elkészítését sajátíthatták el egy-egy pohár fröccsel kísérve. A csoportokra osztott tanulók munkafolyamatát közösen felügyeltem és segítettem az egyesület elnökével. Alfredo da Silva Pinter (az elnök) saját maga rakott össze egy gépet a kürtőskalács sütéséhez. A recepteket három nyelven (magyar, angol, portugál) kinyomtatva adtuk át számukra, így gyakorolhatták közben a magyar nyelvet is. Mindenki nagyon lelkesen vett részt a folyamatban, és végül hatalmas sikerélménnyel zártuk az estét. A maradék tésztából még pár csörögefánkot is készítettek a résztvevők.

Sokak számára ez volt az első alkalom, hogy lángost ehettek és büszkén mutatták elkészült műveiket. Én pedig örömmel ismertem el, hogy végre igazán otthoni ízeket is érezhettem.

A tanfolyam tehát sikeresen zárult, és szerencsére elég ételt készítettünk ahhoz, hogy mindenki tudjon haza is vinni belőle a családja számára. Így terjesztve boldogan tovább a városban: mi is az a lángos pontosan.