A Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub évnyitó bulija

Évkezdés a vasárnapi iskolában Boca Ratonban, a George Snow Parkban

/ Rozs Eszter Nóra /
rozs.eszter.nora képe
Az eseményen legalább 20 család megjelent, átlagosan 3 fős létszámban.
JátszótérenA regisztrációSokan voltunkGyűlnek a finomságok

Ez a találkozó egyúttal alkalmat adott a következő évre való regisztrációra, valamint a nyári élmények megosztására, a kapcsolatok felfrissítésére és az új családok bemutatására is. 

Minden család készült édességgel, gyümölccsel, frissítővel vagy valami magyaros finomsággal, emellett a klub szervezői gondoskodtak a magyaros felvágottakról, sajtokról és kenyerekről is. A nagy lélekszámú helyi magyar lakosságnak hála magyaros ízeket áruló bolt és magyar pékség is található a régióban, más szóval terülj-terülj asztalkám volt, mint a mesében.

Az itt összejött családok 10 éve közösen ápolják a magyar hagyományokat és tanítják otthon a kisgyermekeiket a magyar kultúra és nyelv szeretetére. Emellett fontosnak tartják a vasárnapi iskolát, melynek első tanítási napja 2018. szeptember 9. lesz.

A rendkívüli meleg és magas páratartalom ellenére az évnyitó rendezvény sokáig tartott, a gyerekek legnagyobb örömére, akik a park játszóterét vették birtokba, míg a szülők beszélgettek.

 

Az ösztöndíjas szemszögéből:

A részvétel nem volt kimagasló arányú, mint azt később megtudtam, ami egyrészt megdöbbentett, hiszen így is mennyi aktív családdal találkozhattam, másrészt fel is villanyozott, mivel nagyon várom, hogy a többi családdal is megismerkedhessek.

Egy nagyon összetartó, nagyon pozitív, nagyon kedves szülői közösségről beszélek, amit mi sem példáz jobban, mint az, ahogy az újonnan érkezett  - senki által nem ismert - KCSP ösztöndíjast kezelik. Teljesen üres albérletbe sikerül beköltöznöm rövidesen, ahol egy villa sincs, nemhogy matrac. Zsuzsa mentorom segítségével pár percen belül kaptam matracot és konyhai eszközöket Palm Beachről, ágyneműt és székeket Fort Lauderdale-ből.  Ezért a segítségért elmondhatatlanul hálás vagyok! Mindenki szeretettel fordult felém, és én mélységes alázatot érzek az irányukba. Remélem, nem okozok majd csalódást a következő 9 hónap során.

Ez a szociális háló, ezek az emberek így írhatók le a legjobban: nagyszerűek, összetartók, lelkesek. Amerikai magyarok.