Elsőáldozás a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

/ Taczman Andrea /
taczman.andrea képe
Május 5-én nagy ünnepre virradtak a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség gyermekei, akik közül három lány és nyolc fiú járult első szentáldozáshoz a vasárnap délelőtti szentmise keretében.

Az ünnep alkalmából a szentmisében aktív szerepet vállaltak az egyházközség gyermekei, akik Szarvas Erzsébet lelkipásztori munkatárs vezetésével készültek életük eme fontos pillanatára. A szentmise olvasmányait így gyermekek tolmácsolásában hallhattuk. Az Oltáriszentség magukhoz vétele előtt pedig közösen imádkoztak a gyermekek, majd a szentáldozást követően köszöntötték a szívükbe költöző Jézust.

Merka János, az egyházközség plébánosa szentbeszédében tudatosította a gyermekek számára a Jézussal a kenyér színében történő találkozás fontosságát. Felhívta figyelmüket, hogy szívük ettől a naptól Jézust hordozza, mely lakhely értékesebb számára minden arany monstranciánál.

A szentáldozást követően az immáron 26 éves MÉCS Imakör vezetője köszöntötte az elsőáldozó gyermekeket és ajándékozta meg őket egy fakereszttel, valamint egy kis imafüzettel. Az elsőáldozó gyermekek és családjaik arcán kézzel foghatóvá vált az öröm, mely jellemezte a szentmise utáni közös ünneplést. Adja Isten, hogy – ahogy a plébános atya is fogalmazta – imáink révén az elsőáldozó gyermekek Jézus hű barátai maradjanak.