Az első magyar kvízest Los Angeles-ben

/ Indri Dániel Janisz /
indri.daniel.janisz képe
2018. január 6-án, szombat este csapatokba rendeződve jelentek meg a játszani vágyók az Egyesült Magyar Házban, Los Angeles-ben. A játékot a Magyarországon nagy sikernek örvendő kocsmakvízek alapján és szabályai szerint tartottuk meg.
Vacsora a kvíz előttKérdés közbenAz első helyezett "Vadrózsák" csapataA második helyezett "Unicum" csapata

A játék – mint a neve is mutatja – alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartanak minden héten, és a Magyarországon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással. A kvízjáték két fordulóból áll, a két forduló között villámkérdés körrel. A kérdéseket a legkülönfélébb témákból állítottuk össze a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika és gazdaság területeiről.

A kvíz végén a két fordulóban legtöbb pontot szerzett két csapat – a Vadrózsák és az Unicum csapata – között egy mindent eldöntő tippelős kérdés után végül a Vadrózsák diadalmaskodtak. A nyerteseknek gratulálunk, a többi csapatot pedig várjuk egy visszavágóra, hiszen a visszajelzések azt mutatták, hogy egy igazán hangulatos és izgalmas estét töltöttünk el együtt az Egyesült Magyar Házban!