Drámacsoport Berlinben

Szárnypróbálgatás

/ Szalay Zsófia /
szalay.zsofia képe
Drámacsoport létrehozása Berlinben 6 éven felüliek számára... Sosem gondoltam volna, hogy ekkora népszerűségnek örvend majd ez a lehetőség.
plakát, első alkalomlevezetésegyéni feladategyéni feladat

A drámacsoport kialakítása a terveim között szerepelt. Mégis nehezen ugrottam neki, mert tapasztaltam, hogy milyen nehéz rávenni a szülőket, hogy a már félévre betervezett programok helyett próbáljanak ki valami mást, máshol, magyarul. A hirdetéseimet követően viszont a folyamatosan fejlődő, de eddig még ilyen népszerűséget nem tapasztalt oldalunk rengeteg üzenetet kapott. Már régóta vártak egy ilyen lehetőségre az itt élők. Célunk világos: együtt lenni, a csoportdinamikát erősíteni, koncentrációt és önismeretet tanulni rengeteg játékkal. Nagyon sokan kerestek meg minket, mivel a szülőknek sok esetben gondot okoz magyar  nyelvű környezetet, társaságot, elfoglaltságot találni gyermekeik számára. A drámacsoport, pszichodráma csoport egy jó lehetőség, hogy a gyerekek másképpen találkozzanak a kérdéssel, identitásukkal. Fontos, hogy megtalálják saját érzéseiket, viszonyukat származásukhoz.

A foglalkozást a Magyar Iskolának is otthont adó Oase e. V. Berlin biztosítja számunkra. Az épület színháztermét kaptuk meg szombatonként, a magyar iskola után. A foglalkozást bemelegítéssel kezdjük, amit koncentrációs gyakorlatok követnek. Majd az egyéni feladatok következnek, végül pedig levezetéssel zárunk. Programunk 2 órás foglalkozást jelent. A drámafoglalkozásokat az iskola egyik tanítója és az ösztöndíjas vezeti. Mindketten drámapedagógusok vagyunk, emellett zenével és tánccal egészítjük ki a foglalkozásokat.

Várjuk a folytatást 2018-ban!