A córdobai magyar fiatalok első találkozója

/ Mózesné Püski Zsuzsanna /
mozesne.puski.zsuzsanna képe
A Kőrösi Csoma Sándor Programnak köszönhetően olyan események is létrejönnek Córdobában, Argentínában, amelyek újdonságnak számítanak az itteni magyar kör életében. Szeptember 30-án például első alkalommal gyűlt össze a magyar fiatalság (a 17-30 évesek) egy egész napos, csak számukra szervezett programra. A fiatalok bevonása nagyon fontos a klub jövőjére nézve, ezért nagyon örültem, mivel több mint húszan voltunk együtt, köztük olyanok is, akik sokat utaztak, hogy ott lehessenek.

A társaság nagy része még sosem találkozott a többi fiatallal, sőt olyan is akadt, aki először járt a klubban, ezért az összejövetelt ismerkedős játékokkal kezdtük. A córdobai magyar fiatalok, és úgy általánosságban az argentin-magyar fiatalok másod-, harmadgenerációs magyar leszármazottak, akik csak egy-egy szót tanultak meg szüleiktől, úgyhogy ezt az alkalmat arra is felhasználtuk, hogy egy kicsit magyarul tanuljunk. A fiatalok két csapatban felcímkézték a klubhelységben található bútorokat és használati tárgyakat, gyarapítva ezzel a saját, és a többi klubtag magyar szókincsét is.

A córdobai magyarok szerencsésnek mondhatóak a klubban található sport- és szabadidős lehetőségek miatt. A délutánt pingpongozással, csocsózással, focizással és röplabdázással töltöttük.

Az argentin magyarok éppúgy szeretik a hasukat, mint a Magyarországon élők, így a nagy kondér gulyásleves teljesen elfogyott.

A megterített asztal körül a Márton Áron emlékév alkalmából megemlékeztünk az erdélyi püspökről, amely sokakat megérintett, mivel saját felmenőik is Erdélyből származnak.

Tekintettel a rendezvény sikerére, az alkalmat minden hónapban egyszer meg fogjuk ismételni különböző témájú közösségépítő programokkal.

Nagy lelkesedéssel várjuk és készülünk a következő alkalomra a córdobai magyar fiatalokkal!